What should come in place of question mark (?)?
8 : 1 1 : : 72:
Let ? = x
Therefore 8 : 11 : 72 : x
Therefore x = 11x72/8 = 99
A hotel requires 126 kg of wheat for a week. How many kg of wheat will it required for 81 days ?
Ans = 126x81/7 = 1458 kg
What is the cost of painting a hall whose area is 862 sq metre, if the rate of painting per sq metre is Rs 22?
Rate of painting for 1 sq metre is Rs 22
Therefore, for 862 sq. metre it is 22 x 862 = Rs 18964
If the difference between a number and its 2/5 is 240, find the number.
Let the no. be x
Therefore x - 2x/5 = 240, Therefore, 3x/5 = 240
Therefore, x = 240x5/3 = 400
Three persons get money in the ratio 2 : 2 : 5. If the total sum is Rs 133020, What is the maximum share Which one person got?
Maximum share = Rs 5/9 x 133020
= Rs 73900
Computer A takes 4 minutes to process one input, while computer B takes 7 minutes for one input. If computer A, B and C can process an average of 45 inputs in 1 hour, how much time does Computer C alone take to process one input ?
Part processed by Comp A in 1 min = 1/4
45/60 - 1/4 - 1/7 = 3/4 - 1/4 - 1/7 = 21-7-4/28 = 10/28 = 5/14
Hence Comp C Will process 5 input in 14 mins
Therefore, 1 input in 14/5 mins
The average age of five IT executive in a department is 28 years. If the age of their manager is added, the average age is increases by 1 year. What is the age of the manager ?
Age of manager = 29 x 6 - 28 x 5 = 34 yrs
A person subscribing to Internet connection for one year pays Rs 1825. If the monthly subsecription charge is Rs 180, How much discount does a yearly subscriber get?
Total annual subscribtion = 180 x 12 = 2160
Actual subscribition charge = 1825
Therefore, Doscount = 2160 - 1825 = 335
Therefore, % discount = 335/2160 x 100 = 15.5%
If 1/4 of sunil's salary is equal to 1/5 of Amar's salary, and their total salary is Rs 25200, find Amar's salary.
S/4 = A/S = S : A = 4 : 5
Therefore, Amar's salary = 5/9 x 25200 = 14000
= Rs. 14000
In an examination it is required to get 216 aggregate marks to pass. A students gets 162 marks as is decleared failed by 10% marks. what is the maximum aggregate marks a student can get?
Let the max marks be x
x+10/100 + 162 = 216
Therefore, x/10 = 216 - 162 = 54, Therefore, x = 540
@ Jenisys Systems Pvt Ltd